DIVENTA IMOVINA

POVEZANOST AUTOMATIZAM

DIVENTA Imovina je programsko rješenje namjenjeno evidenciji i praćenju stanja dugotrajne imovine, obračuna amortizacije od trenutka nabave, nadogradnje i adaptacije, seljenja iz mirovanja u upotrebu i obratno, mijenjanje popisnog mjesta i prodaja, otuđenja, rashoda, te niz drugih mogućnosti i opcija, ovisno o vođenju poslovne politike poduzeća, veličini dugotrajne imovine i sl. Sva investicijska ulaganja uz novo osnovno sredstvo kao i sastavljanje i rastavljanje uz mogućnost povećanja i smanjenja vrijednosti, te izmjene vezane za nomenklaturu, popisna mjesta i organizacijske jedinice, programsku podršku nalaze u ovom modulu.

    DIVENTA Imovina je programsko rješenje namjenjeno evidenciji i praćenju stanja dugotrajne imovine, obračuna amortizacije od trenutka nabave, nadogradnje i adaptacije, seljenja iz mirovanja u upotrebu i obratno, mijenjanje popisnog mjesta i prodaja, otuđenja, rashoda, te niz drugih mogućnosti i opcija, ovisno o vođenju poslovne politike poduzeća, veličini dugotrajne imovine i sl. Sva investicijska ulaganja uz novo osnovno sredstvo kao i sastavljanje i rastavljanje uz mogućnost povećanja i smanjenja vrijednosti, te izmjene vezane za nomenklaturu, popisna mjesta i organizacijske jedinice, programsku podršku nalaze u ovom modulu. Svi događaji evidentiraju se putem pripadajućih dokumenta i automatski se kontiraju. Prednost modula svakako je povezanost s ostalim aplikacijama unutar Divente, što omogućuje automatska knjiženja nastalih promjena na osnovnim sredstvima, privremene/periodične/probne obračune amortizacije, projekcija amortizacije te iznimno brze aktivnosti inventura.

    Korisnik u svakom trenutku ima uvid u stanje i promjene osnovnih sredstava, te mogućnost praćenja tekućih investicija kao i sredstava u pripremi. Integralnost ovog modula očituje se kroz povezivanje ulaznog računa za osnovno sredstvo koji nakon knjiženja ulaznog računa automatski dobija inventurni brojevi vezani za određene nomenklature, automatsko kreiranje izlaznih protokola u slučaju prodaje i smještanje u knjige PDV-a, te automatski prijenos svih kontiranih dokumenata i amortizacija u glavnu knjigu prema shemi koju postavlja sam korisnik. Kako bi osigurao mogućnost brze i efikasne aktivnosti popisa imovine, predmetno programsko rješenje podržava tiskanje bar code naljepnica kao identifikacijskog koda svakog sredstva. Primjenom elektronskih čitača (ručni terminali) i predmetnih identifikacijskih kodova, kontrola i popis istih postaje brz, iznimno jednostavan i efikasan proces.

Adresa

Ćira Carića 3
20000 Dubrovnik

Društvene mreže